28 Eylül 2007 Cuma

TEPSİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1 bardak süt

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine)

-10 kahve fincanı un

-Yarım kalıp beyaz peynir

-Yarım demet dereotu

-1 çay kaşığı çörekotu

-1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Ilık süte bira mayası ve şeker konup eritilir.

2- Yağ, yumurta, tuz ve elenmiş un konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

3- 25- 30 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun yarısı el ile tepsiye yayılır.

4- Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir.

5- Kalan hamur üzerine yerleştirilip el ile bastırılır. Yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir.

6- Dilimlenerek tabağa alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder