28 Eylül 2007 Cuma

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-3 orta boy patates

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )

-1 kahve fincanı süt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2 çay kaşığı tuz

-4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

-Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre
yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm.
çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.

3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir.

Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder