28 Eylül 2007 Cuma

HAZIR YUFKADAN TAVUKLU BÖREK

MALZEMELER:

-3 yufka

-1 tavuk göğüs eti (haşlarken: 1 küçük soğan, tane karabiber)

-125 gr. tereyağ veya margarin ya da sıvı yağ (4- 5 kaşık)

-2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un

-2 yumurta

-2- 3 diş sarımsak

-2- 3 çorba kaşığı sirke

-2- 3 çorba kaşığı kaşar veya dil peyniri rendesi

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Tavuk göğüs eti yıkanarak 2 su bardağı kaynar suya bırakılır. 1 çay kaşığı tane karabiber, dörde bölünmüş bir soğan ve tuz ilave edilip et yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş haşlanır.

2- 25- 30 cm2 büyüklüğünde bir tepsi veya ısıya dayanıklı kap yağlanır. 3 yufka aralarına erimiş yağ sürülerek üst üste konur. Fırında pembe olarak pişirilir. Soğuyunca 2- 3 kepçe yağsız tavuk suyu gezdirilir.

3- SOSUN YAPILIŞI: Bir tencerede, un ile yoğurt iyice ezilir. Bir su bardağı yağsız tavuk suyu ilavesiyle karıştırarak pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır, tuzla dövülmüş sarımsak ile sirke konup karıştırılır.

4- Tavuk suyu ile yumuşatılmış yufkalar istenen büyüklükte kare şeklinde dilimlenir. Her dilime bir parça tavuk eti konur; biraz yağ gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir.

5- Hazırlanan sos dökülüp yayılır. Kaşar rendesi serpilir ve fırında pembe olarak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder