28 Eylül 2007 Cuma

KABAKLI TART

MALZEMELER:

-200 gr. yumuşak margarin (Büyük margarinin beşte dördü)

-1 yumurta

-1 çorba kaşığı yoğurt

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çay kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

ÜZERİNE:

-1 büyükçe kabak

-1 adet soğan

-2 çarliston biber

-Küçük bir parça beyaz peynir (100-150 gr.)

-Yarım demet dereotu

-2 yumurta

-1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1- Bir tencereye yumuşak margarin, 1 yumurta, 1 kaşık yoğurt, kabartma tozu ve tuz konup karıştırılır. Elenmiş un ile ancak birbirini tutacak, kısa sürede bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 10- 15 dakika dinlendirilir.

2- Hamur, unlanarak küçük bir tepsinin çapından daha büyükçe açılır. Tepsinin içine, kenarları biraz yüksek olarak yerleştirilir.

3- Kabak yıkanır, peynirle beraber rendenin iri tarafı ile rendelenir. Biber, soğan ve dereotu küçük küçük doğranır. 2
yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.

4- Bu karışım hamurun üzerine yayılır. Üzerine iki kaşık kadar sıvı yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder