30 Eylül 2007 Pazar

KATMERLİ MUSKA BÖREĞİ

(Peynirli)

MALZEMELER:

-1 su bardağı süt-su karışımı

-1 çay bardağı sıvı yağ

-2 yumurta (Bir yumurta hamura, 1 ak peynire, sarısı üzerine)

-2 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çorba kaşığı sirke

-Aldığı kadar un

-Hamuru katmerlemek için: 1 büyük paket margarin (250 gr.)

PEYNİRLİ HARÇ: Küçük bir kalıp beyaz peynir, yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

1- Tencereye süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kabartına tozu, sirke konup karıştırılır. Elenmiş
un ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. 6 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.

2- Hamurlar hafif unlanarak açılabildiği kadar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp bohça şeklinde katlanır.
Kat araları da yağlanır. Üzerleri örtülerek buzdolabında donmaya bırakılır.

3- İki bohça üst üste konur. Unlanarak merdane ile 27- 30 cm kadar büyütülür. Enine ve boyuna üçe kesilerek 9 parça elde edilir. (Toplam: 27 börek)

4- Parçaların ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörekotu serpilir, ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder