30 Eylül 2007 Pazar

ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ

MALZEMELER:

-1 kg. ıspanağın yaprağı (kök ve sapları yemek yapınız.)

-4 kaşık sıvı yağ (ıspanağı kavurmak için)

-2 soğan, 2 sivri biber

-Tuz-karabiber

-4 yufka

-Yarım su bardağı erimiş yağ

-1 yumurta

-çörek otu

YAPILIŞI:

1- Ispanak yaprakları yıkanıp kıyılır.

2- İnce doğranmış soğanla biber yağda pembeleştirilir. Ispanaklar konup karıştırarak kavrulur. Tuz, karabiber atılır.

3- Yarım bardak erimiş yağın üzerine ılık su konup karıştırılır.

4- Her yufka ayrı ayrı sulu yağ karışımı ile yağlanıp bohça gibi dörde katlanır. (Aralar da yağlanır.)

5- Her yufka dört kare parçaya kesilip ortasına ıspanak kavurması konur.

6- Dört ucu ortaya getirilip, tepsiye ters çevrilir. (Hepisi 16 adet börek)

7- Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenirse çörek otu serpilir. Fırında pişirilir.

8- Sıcak servis yapılır.

Not: İstenirse böreklere, ıspanakla beraber 1 dilim sucuk ve 1 dilim taze kaşar da konabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder