30 Eylül 2007 Pazar

SARIYER BÖREĞİ

MALZEMELER:

-5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır)

-5 çorba kaşığı margarin (yumuşak)

-2 çay kaşığı tuz

-3 çorba kaşığı yoğurt

-1 çorba kaşığı sirke

-6- 7 çorba kaşığı zeytinyağ (3 kaşık hamura)

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire konulacak)

-Yarım küçük kalıp beyaz peynir.

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortasına yoğurt, sirke 3 kaşık zeytinyağ, tuz konup karıştırılır. Bir bardaktan
az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir. 15- 16 parçaya bölünür ve yaş bez altında dinlendirilir.

2- Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.

3- Her parça 10 cm. çapında açılır. Parçalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp tek tek bohça gibi katlanır. (Kat araları da yağlanır.) Yaş bez altında 15- 20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanır.)

4- Parçalar tekrar incecik açılır. Üzerine zeytinyağ sürülür. Peynirli iç konup iki kenar peynirin üzerine kapatılır. Sonra 3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir.

5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder