28 Eylül 2007 Cuma

SU BÖREĞİ

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1 kahve fincanı yoğurt

-Yarım çorba kaşığı tuz

-Aldığı kadar un


PEYNİRLİ İÇ İÇİN:

-1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.)

-1 demet dereotu-maydanoz

-1 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin

-3 çorba kaşığı tereyağ (yufkaların aralarını yağlamak için)

YAPILIŞI:

1- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.

2- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.

3- Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır.

4- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir.

5- Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır. İçin hazırlanması: Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır.

Not: Yukarıdaki malzemeden 40 cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder