30 Eylül 2007 Pazar

TARATORLU KANEPE

MALZEMELER:

-Yarım su bardağı ceviz içi

-1 kahve fincan tahin

-1- 2 diş sarımsak

-1 çay kaşığı kırmızı biber

-Yarım limon suyu

-1 avuç maydanoz yaprağı

-2 baston sandviç

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Sarımsak tuzla dövülüp bir kaseye konur.

2- Makineden çekilmiş ceviz, tahin, kırmızı biber ilave edilir.

3- Yavaş yavaş limon suyu sonra da kıyılmış maydanoz konup karıştırılır.

4- Baston sandviç bir parmak eninde dilimlenir. Üzerine hazırlanan karışım sürülür. Zevke göre süslenir.

Not:Başka bir terkip:

1 avuç ince bulgur ile bir avuç bayat ekmek içi ıslatılıp sıkılır. Buna 1 soğan rendesi, 2- 3 diş dövülmüş sarımsak,
1,5 avuç dövülmüş ceviz içi, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, 1 çorba kaşığı konserve salça, 5 çorba kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu konup karıştırılır. Dilimlenmiş sandviçlere sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder