16 Şubat 2008 Cumartesi

Karnıyarık

Malzemeler:
6 adet orta boy patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates
250 gr. kıyma
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin 1 bardak et suyu
1/2 demet maydanoz
Karabiber ve tuz

Yapılışı:Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın. Sonra, içinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonraGerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın. Soğanlari zar şeklinde doğrayın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, soğanla rı 1-2 dakika Kavurun. Kıymanın 4 / 5 ‘ini ilave edip kavurmaya devam edin. KıymalarSuyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin.Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder