16 Şubat 2008 Cumartesi

Barbunya Fasulyeli ve Pirinçli

MALZEMELER

150 gr. Barbunya fasulyesi
200 gr Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr.)
8 adet gözleme
80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan
4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin. Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin. Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin. Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ilave edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Usulüne uygun olarak gözlemeyi hazırlayın. Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin. Gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 178 kalori, 7 gr protein, 7 gr yağ, 28 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder