16 Şubat 2008 Cumartesi

Dızmana(göçmen böreği)

Malzemeler:
1/2 paket yaşmaya(fırından hazır ekmek hamuruda alınabilir.)
3 su bardağı un
tuz
2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt(yoksa onun yerine yoğurt)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tutam karbonat


Yapılışı:1/2 paket yaşmaya ve 3 su bardağı un  tuz ile mayalı hamurumuzu hazırlayalım.20-30 dk dinlenmiş hamuru lokum parçaları gibi küp küp kesip yağlanmış fırın tepsimize bastırarak diziyoruz.Üzerine yoğurt,süt ve tuz karışımını sürelim.3 yemek kaşığı sıvı yağı da üzerine yayalım.3 tutam karbonatı serpelim.(karbonot kızarmasına yardımcı olacak).200 derecede fırınde üzeri kızarana kadar pişirelim.Eğer hiç yapmadıysanız öneririm.Pratik ve lezzetli öğlen çaylarınızla ikram edebileceğiniz harika bir börek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder