16 Şubat 2008 Cumartesi

Patlıcan Reçeli

Malzemeler:
1 kg Bostan patlıcan
1,5 kg şeker
3,5 su bardağı şeker
1 limon suyu veya limon tozu
Patlıcanı bekletilecek su için;
20 bardak su
250 gr sönmemiş kireç

Yapılışı:Reçel yapılacak patlıcan çekirdeksiz olması gerekir.Patlıcanların kabuğu soyulur ve ince İnce dilimler halinde doğranır.Diğer tarafta 20 bardak su ve 250 gr sönmemiş kireç eritilir.bunun durulanmış suyu alınır ve patlıcan parçaları bu suda 5-6 saat bekletilir.Sonra patlıcanlar iyice yıkanır bol suda durulanır.Diğer tarafta şeker ve su kaynatılarak şurup yapılır.Şurup koyulaşınca patlıcanlar içine atılır.Reçel kıvamını bulunca limon suyu eklenir ve bir taşım kaynatılır.Ve sonra kuru ve temiz bir kavanoza boşaltın. Serin yerde muhaza edin.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder