16 Şubat 2008 Cumartesi

Patates Köftesi

Malzemeler:
500 gr. patates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet rendelenmiş soğan

1/4 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kızartma yağı
Tuz ve karabiber




Yapılışı:Patatesleri soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu iyice süzüp,Yağı ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayı, tuzu,karabiberi, soğanı ve ufalanmış ekmek içini ekleyip iyice yoğurun.Elinizi unlayarak yoğurduğunuz karışıma irice köfte sekli verin. Bir kaseye galeta ununu boşaltın. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayın ve genişçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabında bekletin.Bu arada yağı kızdırın. Köftelerin her iki yüzünü altın rengi alıncaya kadar kızartın. Yağını süzüp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder