16 Şubat 2008 Cumartesi

Kürdan Tatlısı

Malzemeler:
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı seker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)

Yapılışı:Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilaveedin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın.Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halında sarin. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın. Hemen iyice soğutulmuş şerbete atin. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıp servise sunun.Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder