27 Eylül 2007 Perşembe

YAĞLI KREM

MALZEMELER:

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-2 yumurta akı

-2 kahve fincanı şeker

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Cam veya Porselen bir kasede yağ karıştırarak beyazlatılır.

2- İki kahve fincanı şeker, aynı miktar su ile kaynatılıp koyulaştırılır.

3- İki yumurta akı bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.

4- Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır.

5- Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. (Tencere dibinde kalan şurup katılmaz.) Vanilya konur.

6- Bu krem pastaların üzerini süslemede kullanılır.

Not: Yağlı kreme, 1 çorba kaşığı elenmiş kakao katılıp tadı ve görünüşü değiştirilerek kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder