27 Eylül 2007 Perşembe

TAZE MEYVELİ KEK

MALZEMELER:

-3 yumurta

-6 çorba kaşığı sıvı yağ

-9 çorba kaşığı süt

-12 çorba kaşığı toz şeker

-15 çorba kaşığı un

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-Yarım limon suyu

-1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali

YAPILIŞI:

1- Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.

2- Şekere yumurta iyice çarpılır.

3- Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.

4- Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır.

5- Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35- 40 dakika pişirilir.

6- Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.

SOS İÇİN MALZEMELER:

-Yarım su bardağı toz şeker

-Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ

-2 Limon suyu

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI: Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder