27 Eylül 2007 Perşembe

PEYNİRLİ KEK

MALZEMELER:

-3 yumurta

-1 su bardağı yoğurt

-1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı

-3,5 su bardağı un

-1,5 çay kaşığı kabartma tozu

-150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)

-1 demet dereotu

-1 çay kaşığı çörek otu

-2,5 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- 35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.

2- Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.

4- Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).

5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder