27 Eylül 2007 Perşembe

LOR PEYNİRLİ KEK

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

-1 yumurta

-Üçte bir büyük paket margarin (85 gr.)

-2- 5 çorba kaşığı şeker

-1- 5 su bardağı un

KEKİN ÜZERİ İÇİN:

-3 yumurta

-5 çorba kaşığı şeker

-400 gr. tuzsuz lor peyniri

-1 çay bardağı yoğurt

-1 limon suyu ve kabuğunun rendesi

-Yarım çay kaşığı kabartma tozu

-Üzeri için: 3 çorba kaşığı pudra şeker

YAPILIŞI:

1- Çemberli pasta kalıbı veya 20- 25 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Fırın ısıtılır.

2- HAMUR: Bir tencerede un, şeker, margarin ve yumurta karıştırılarak, kısa sürede bir hamur yapılır. Serin bir yerde 15- 20 dakika dinlendirilir.

3- ÜZERİ İÇİN: Lor peyniri, yoğurt, şeker, limon suyu ve kabuğunun rendesi, kabartma tozu kaşıkla harmanlanır. Daha sonra yumurta sarıları konur ve iyice karıştırılır.

4- Yumurta akları çarpılarak katı kor haline getirilir. Şekerli peynir karışımına katılarak yavaşça altüst edilir.

5- Dinlenen hamur hafif unlanarak merdane ile kalıbın çapından daha büyük açılır. Kenarlar yüksek olarak kalıba yerleştirilir.

6- Üzerine lor peynirli karışım dökülüp yayılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.

7- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve pudra şeker elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder