27 Eylül 2007 Perşembe

HOPPA PUDİNG

(Fırınsız)

MALZEMELER:

-1 su bardağı kırık bisküvi

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-Yarım su bardağı pudra şeker

-2 yumurta

-2 su bardağı fazla suyu alınmış meyve (sertleri pişirilir)

-3- 4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz

YAPILIŞI:

1- Bisküvi kırıntılarının yarısı kalıba yerleştirilir.

2- Yağ ile şeker karıştırarak krem haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir.

3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir. Buna, yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp yayılır.

4- Kalan bisküvi kırıkları, üzerine konup bastırılır. Bir gece veya 4- 5 saat buzlukta bekletilir.

5- Dilimlenip tabağa alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder