27 Eylül 2007 Perşembe

GAZOZLU KEK

MALZEMELER:

-1 gazoz (meyveli)

-5 yumurta

-2 su bardağı şeker

-3 su bardağı un

-Yarım paket vanilya

-Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.

2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.

3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazoz konup yavaşça karıştırılır.

4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

1- 2- 3- 4 KEKİ

MALZEMELER:

-1 su bardağı süt veya yoğurt

-2 su bardağı şeker

-3 su bardağı un

-4 yumurta

-1 küçük paket margarin (1- 25 gr.)

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya

-1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanıp unlanır, fırın yakılır.

2- Şekerle yumurtalar çarpılır. Yoğurt ve erimiş yağ ilave edilip karıştırılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılır. Karıştırılıp kalıba boşaltılır.

4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

Not:

1) İstenirse kek hamuruna 3- 4 çorba kaşığı çekilmiş fındık ve 3- 4 çay kaşığı mahlep katılabilir. Daha nefis ve güzel kokulu olur.

2) Kalıp 35- 40 cm. çapında olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder